Ta upp sport efter en hårtransplantation

När du har genomgått en hårtransplantation är det inte ovanligt att vilja komma tillbaka till vardagen så snabbt som möjligt. För att ditt resultat ska bli snyggt och hållbart är det dock viktigt att du väntar lite extra med sport, träning och aktiviteter. Här tittar vi närmare på vad som gäller!

Har du besökt Nordic Hair clinc i Stockholm, Göteborg & Malmö för din hårtransplantation har du säkerligen fått mycket proffsig och kundfokuserad eftervård. Nordic Hair erbjuder några av Sveriges mest eftertraktade och effektiva metoderna för dig som vill få ett fint och frisk hår igen. Oavsett hur bra behandlingen än är behöver du vara noga med att undvika träning under de första två veckorna. Orsaken till detta är helt enkelt för att de nyplanterade hårstråna ska få möjlighet att sätta sig mer stabilt.

Varför ska man vänta två veckor?

I samband med en nygjord hårtransplantation sitter hårstråna som transplanterats fortfarande mycket löst. Om du aktiverar dig till den grad att du börjar svettas eller får ett ökat blodflöde i kroppen kan det leda till att många hårstrån ramlar av och du får ett sämre resultat. För all fysisk träning, sporter och simning bör du alltid vänta minst två veckor.