Klubbarnas eller spelarnas marknad

Inom hockeysverige är det nu den så kallade silly season. Det innebär ryktenas tid om vilka spelare lag kommer att värva och förlora. Vissa lag väljer kanske att göra en rejäl spelarrensning. Det i sin tur innebär att många spelare måste hitta nya klubbar och det innebär en del göromål. Exempelvis ska man hitta nytt boende, flyttpacka, flyttstäda och flytta till den nya ort där hockeykarriären fortsätter. Det är saker som är tråkiga och som man undviker in i det sista. Således kan ett besök på qleano.se hjälpa dig på traven då du kan få hjälp med både flytthjälp och flyttstädning.

Inte längre spelarnas marknad

I många år har spelare flyttat, kanske med viss hjälp av qleano.se, till nya lag som kanske kan erbjuda en högre lön. Detta är fullt naturligt då dagens hockeyspelare måste se över sitt eget i första hand och det är sällan spelare är lika klubbtrogna som man var förr. Med tanke på kriget i Ukraina har nästan alla svenskar valt att lämna den ryska hockeyligan KHL för att i stället satsa på att få ett kontrakt i Schweiz eller Sverige. Det har i sin tur gjort att spelarmarknaden blivit större och det innebär att det är lättare att få tag i nya spelare. Det i sin tur har lett till att lönerna går ner. Med den förändringen kan det även innebära att spelares kontrakt bryts och spelaren får byta klubb. I många fall står säkerligen klubben även för exempelvis flyttstädning, och som klubb kan man då gå in på qleano.se och boka en flyttstädning. Det är väldigt enkelt då man bara anger vilken tjänst man vill ha, hur många kvadratmeter bostaden är och i vilken stad tjänsten ska utföras. På så sätt kan även klubbens personal lägga tiden på saker som är mer relaterade till hockeyklubben.

Tidigare var det spelarnas marknad

Under senare år har det annars varit spelarnas marknad till stor del. Det i sin tur har gjort att spelarlöner och även så kallad sign on-bonus (en summa spelare får för att skriva på ett kontrakt) har blivit högre. Risken för en klubb när det är spelarnas marknad är att man sitter med en egentligen för dyr trupp samtidigt som resultaten på isen uteblir. Då blir det lätt att det lockar till sig färre åskådare till arenan, vilket gör att intäkterna minskar och att man gör ett minusresultat i bokslutet. Så oavsett vilken marknad det är som gäller så måste man se till att ha en balans i sina löner och i sin ekonomi i allmänhet. Man får aldrig riskera klubbens existens på grund av för höga utgifter.

Lönetak

I NHL har man en lösning på lönerusningar genom att man har ett lönetak. Alla klubbar har en maxsumma de får lägga på sina spelare. Det är sunt på ett sätt, och även rättvist, då rika lag inte kan köpa alla de dyra och bästa spelarna för att sedan vinna enkelt. Men det finns givetvis för- och nackdelar oavsett vilket system man väljer.