Undvik sport efter bröstoperation

För någon som är van att sporta och röra på sig kan det vara svårt att sätta sporten åt sidan en längre stund. Om du är sjuk eller har genomgått en operation, är det viktigt att vara försiktig med de fysiska aktiviteterna tills du är helt läkt. Annars finns risk för allvarliga komplikationer, speciellt om du just genomfört en bröstoperation och satt in droppformade implantat.

Tre tillstånd där sport och träning bör undvikas

De flesta vet att det är viktigt att vara fysiskt aktiv och röra på sig, men det gäller inte alltid. Om kroppen är skadad måste den få en chans att vila och då är det inte lämpligt att vara fysiskt aktiv och sporta. Tre tillstånd där det är viktigt att undvika fysisk aktivitet är om:

  • Du har feber eller en annan sjukdom i kroppen.
  • Du har genomgått en operation av något slag.
  • Du har smärta när du rör dig.

Det är inte farligt att träna i de allra flesta fall, men har du feber eller är väldigt förkyld ska du vara sängliggandes och inte utsätta kroppen för fysisk påfrestning. Den har nog med att ta hand om sjukdomen och behöver all energi till det. Annars är risken att du blir ännu mer sjuk eller att andra organ blir lidande.

Har du exempelvis genomgått en bröstoperation är det viktigt att du tar operationen på allvar så att du inte får allvarliga komplikationer. Alla kirurgiska ingrepp i kroppen blir nämligen som en chock för kroppen, oavsett hur stor eller liten operationen var. Har du valt droppformade implantat vill du ju att de ska sitta på plats och inte hamna fel. Det finns nämligen en risk att implantaten rör på sig ett tag efter operationen, därför är det viktigt att inte vara så fysiskt aktiv. Du vill undvika att dina droppformade implantat ger ett onaturligt utseende då du förmodligen valde dem just för att ge ett naturligt resultat. Att behöva öppna upp kroppen igen för att rätta till felsittande implantat är inte heller bra varken för kroppen eller din plånbok. Undvik därför sport och träning tills brösten har läkt helt och hållet.