Små sporter som svenskar älskar

Sverige kan anses vara ett speciellt land ibland. Inte minst när det kommer till sporter, då i landet finns ett antal väldigt unika idrotter.

Inomhus, på is eller snö

Även i Sverige text är fotbollen den största sporten. Men det finns samtidigt en rad olika små idrotter som svenskar utövar. Innebandy är ett perfekt exempel på det. Det här är nämligen en idrott som troligtvis ingen tycker är konstig i Sverige, men däremot i andra delar av världen. Det är egentligen bara Finland och Schweiz, även Tjeckien, som utövar innebandy på någorlunda seriös nivå.

Bandy är en annan sport som troligtvis får många att höja på ögonbrynen. Sporten är som en blandning av fotboll och hockey. Bollen är rund, det finns elva spelare på den stora planen, men man spelar på is och med klubbor. Samtidigt fungerar offsideregeln som i fotbollen, men utvisningarna är mer lika dem i hockeyn. Speltiden är som i fotbollen, men med en tilläggstid som inte påminner om densamma. Helt enkelt är det en hybridsport som nästan bara utövas i Sverige. Dock får Ryssland anses vara det ledande landet inom den.

En sport som också är populär i Sverige är skidsporten. Bland annat är skidskytte och skidhopp två sporter som sticker ut. Det är förstås inte bara svenskar som utövar de här sporterna, utan även flera andra europeiska länder, och några nordamerikanska. Men det är ändå sporter som troligtvis kommer att få folk att gnugga sina ögon. Inte minst skidhopp där man med hjälp av sina skidor försöker hoppa så långt man kan ner från en lång och brant backe.